Kor ska vi reis hen?

Mye spennende å oppdage i Norge.

Mer ferie igjen? Jeg sier som Viggo Valle; Kor ska vi reis hen? Problemet vårt er at vi hadde bestilt flybilletter til USA i august. Så kom koronaen og turen ble kansellert. Og nå er vi tom for ideer til hva vi skal bruke de siste feriedagene på. Vi trenger rett og slett en reisekurator.

Du visste kanskje ikke at det finnes reisekuratorer? Vi har jo både sosialkuratorer og kunstkuratorer. Men reisekurator, det har jeg ikke hørt om. Men nå sitter jeg på kaffebar med Torunn Tronsvang, daglig leder av Up Norway. Kan Torunn hjelpe to nordmenn som i stedet for å suse nedover Route 1 i California på hver sin brummende Harley er avspist med sin andre Norgesferie denne sommeren. Og ja, vi vet det er «lov» å reise til såkalte grønne land, men er det lurt? Vi tror ikke det, så derfor Torunn, nå må du hjelpe oss.

Jeg har kaffeprat med Torunn Tronsvang.

Kartlegge interessen

Up Norway har vanligvis hendene fulle med utenlandske turister som vil oppleve fjell, fjord, nordlys og midnattsol. – Fordelen med å bruke oss er at vi vet om hurtigbåten du skulle ta er forsinket før du har oppdaget det, og funnet en alternativ reisemåte. Vi tar rett og slett hånd om alle slike praktiske ting slik at du kan ha en bekymringsløs ferie, forteller Torunn.

Det høres forlokkende ut, jeg må innrømme det. Vi har brukt reisekurator til Sør-Afrika der vi sa hva vi ønsket og fikk ferdig turopplegg tilbake. Da brukte vi Paradisreiser i Drammen. Vi hadde en magisk ferie og ja, Paradisreiser visst før oss at hotellet vi skulle bodd på var tatt av skogbrann og fant alternativt hotell før vi i det hele tatt visste at vi hadde et problem.

Vertskap viktig

Norge er et høykostland. Når ferien i Norge blir kostbar ønsker vi oss kvalitet. Vi kan bruke mye tid på nettet og søke etter de beste opplevelsen, eller vi kan overlate jobben til Torunn og hennes team. Så hva foreslår Torunn for en uke i Sør-Norge?

Akkurat denne dagen har Torunn gjester i Finnmark som fisker stortorsk hos Bilal, men det nytter jo ikke å foreslå for to finnmarkinger.

Torunn foreslår derfor Vestlandet. – Oslo til Lærdal hvor vi har tilgang på en fantastisk leilighet i en gammel krambu i gamle Lærdalsøyri. Mens dere er her inviterer vi dere med på sidersmaking på sykkel og en guidet opplevelse på Kongevegen.

Videre går ferden over Sognefjorden til Bestebakken Boutique Hotell. Her vil du treffe en av våre favoritt vertinner Lindis som alltid tar veldig godt vare på gjestene våre. Bestebakken var opprinnelig et småbruk driftet av bestefaren til Lindis, Ola, som han overtok da han giftet seg med bygdejenta Brita (ryktet sier at hun var den peneste jenta i Hafslo). Vi kan vi ta deg med på en tur til Veitastrond og Tungestølen, hvor du vil få servert lokal lunsj og bygdehistorier. Det er vanskelig å beskrive med tekst hvor mektig møte med Austedalsbreen og de lokale i Veitastrond er. Dette må bare oppleves. 

Videre tenker jeg det hadde vært fint å ta deg til Storfjord Hotel i Sunnmøre. Vi forelsket oss helt i denne plassen da vi var på studietur her i oktober i fjor! Utrolig hyggelig og lun atmosfære med en idyllisk beliggenhet ved fjorden. Vår favorittopplevelse i Sunnmøre er uten tvil et fjordcruise med Kaptein Tor og Terje, to karer i sin beste alder som etter et rikt liv endelig kan drive med det de liker best, å ta med våre gjester på båttur i Hjørundfjorden!  Med tanke på at dere setter pris på god mat og drikke, kan vi inkludere vinsmaking på Haula Vingard i Viddal. 

Etter en uke er dere nå klare til å loope tilbake til Oslo med et stopp hos Jannicke og Henrik på Skåbu Fjellhotell. Her vil de siste 2 nettene stå i kontrast til de andre opplevelsene dere nå har hatt, og vi kan love en flott avslutning på en tur dere aldri vil glemme.

Høres ikke dette fantastisk ut? Vi er sterkt fristet. Men om vi ikke hopper på tur nå har Torunn overbevist meg om at vi trenger ikke stimle sammen på Prekestolen eller i Lofoten på Norgesferie. Og at det slett ikke er så dumt å utforske enda mer av vårt eget land.

www.upnorway.com

En kommentar om “Kor ska vi reis hen?

  1. Tilbaketråkk: Reisefeberalarm! Ferien er bestilt | Reisebloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s