Boknafisk – den hemmelige matretten fra nord

Boknafisk servert på Daniels hus i Skarsvåg.

Boknafisk er halvtørket torsk, servert med gulrotstuing og poteter. Festmat i verdensklasse. Og i Skarsvåg i Finnmark får du servert retten på det nyåpnede stedet Daniels hus. Dra dit!

Sommeren 2021 åpnet Daniels hus i Skarsvåg. Vertskapet har bygget restauranten på tuftene av bestefar Daniels hus gjenoppbygget etter krigen av materialer fra en tyskerbrakke. Huset hadde til og med et spøkelse. Og egentlig var planen å restaurere huset, men grunnmuren viste seg å være for dårlig.

Vertskapet Lill-Karin Sanna til venstre og Espen Sanna til høyre. Servitør Hedda i midten.

Inne i restauranten finner vi kjøkkenet sentralt plassert i rommet. Det er åpent og innbydende slik at vertskapet kan holde kontakten med gjestene.

Lill-Karin Sanna til venstre i det åpne kjøkkenet.

Det er bare to langbord i lokalet, gjestfritt og sosialt, helt slik landsdelen der Daniels hus ligger.

Lill-Karin Sanna er fra Skarsvåg. Hun brenner for nord-norsk mat både i restauranten og i bokform med en lekker kokebok. Og det er jo imponerende at gjestene er lokalbefolkningen i Nordkapp, det borger for kvalitet på kjøkkenet.

I menyen finner vi fiskekaker, kokt torsk, finnebiff og den legendariske boknafisken. De som ikke har smakt retten har virkelig noe å se fram til.

Boknafisk er torsk som har hengt noen uker på hjell for tørking. Ved tilbereding vannes den ut før den trekkes. Smaken av halvtørket fisk er litt syrlig, men ikke så skarp som lutefisk. Og med sprøstekte baconbiter, gulrotstuing og ertestuing er dette virkelig en nydelig rett. Min favoritt!

I glasset valgte vi en Grüner veltliner, tørr og friskt følge boknafisken.

Til dessert fikk vi hjemmelaget multeis med et hint av cognac og flak av kokos og sjokolade. Isen er laget på eggeplomme, fyldig og helt nydelig.

Skal du besøke Daniels hus anbefales det å bestille bord, ellers kan du gå glipp av en nydelig matopplevelse.

http://www.danielshus.no/index.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s