Om å reise

Mange lar seg stoppe av lange flyreiser. De orker ikke sitte 14 timer i et flysete, og være på reise i 20 timer fra du reiser hjemmefra til du er på bestemmelsesstedet. Jeg har en filosofi om at en flyreise tar så lang tid som den tar. Den varer helt til du kommer frem, om det tar 50 minutter eller 15 timer. Jeg tillater meg aldri å tenke at en flyreise tar for lang tid. For sniker slike negative tanker seg inn i hodet, blir setet vondt, ryggen vrang og maten uspiselig. Det gjelder å ha ladet opp med bok, musikk, noen spill og øreplukker for film og musikk samt nakkepute. Og så har jeg alltid et sjal liggende i håndbagasjen. Ingenting er verre enn å fly langt, hvis du fryser i tillegg.

Du trenger ikke reise langt. En av de turene jeg husker best fra sommeren 2014 var sykkelturen fra Stryken og hjem til Stabekk en lørdag i slutten av juli. Været var godt, men det var planleggingen og forberedelsene som var spennende. Og det er det som er å reise for meg. Kanskje kan impulsive turer til fjerne himmelstrøk være tingen for noen. Jeg liker å drømme om reisen min. Planlegge, lese, se film. Og når vi kommer fram til reisemålet, å tørre å være der og oppleve. Da er det ikke tiden til å sitte med nese i guideboken. Da skal stedet luktes, nytes og sanses.

Kom gjerne med kommentarer, tips og råd på denne bloggen.

En kommentar om “Om å reise

 1. Hei
  Med din filosofi om å reise er Inter-rail en ideell måte å reise på. Da er det jo selve reisen som er opplevelsen og ferien, og stedene en kommer til en bonus.
  Utrolig hva en kan oppleve når en reiser med lokaltog i andre land.

  Lykke til i finalen påskeaften – veldig artig å høre på deg.

  Hilsen Berit Ruud Rolandsen

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s