Og turen går til Sør-Afrika!

Kart Sør-Afrika

Etter utallige jobbreiser i ulike deler av Afrika, skal jeg endelig få reise til dette vakre kontinentet på ferie. Turen går til Sør-Afrika. Til storby, sol, bading, historie og safari. Denne gangen har vi fått Paradisreiser i Drammen til å ordne reisen. Bekvemt og effektivt, og faktisk ikke dyrere enn å ordne alt selv.

Allerede i mai i fjor ble turen bestilt. Jeg vet ikke om det var nødvendig å bestille riktig så lang tid i forveien, men da fikk vi akkurat den turen vi ønsket oss. Vi sendt rett og slett en bestilling til Paradisreiser med våre ønsker. Min mor ville til Soweto og Robben Island. Nelson Mandela har vært et stort forbilde for henne. Resten av følget hadde ikke noe imot akkurat det. Jeg ville på badeferie og safari. Og Ernst vil til storby. Una og Gunnar vil litt av alt.

Vi flyr Oslo – Dubai – Johannesburg. Her blir vi hentet på flyplassen, noe som er deilig etter nesten et døgn på reise. Marte i Paradisreiser mente det var nødvendig med guide i Soweto. Sikkerheten i Johannesburg er visstnok ikke den aller beste. Men vi er alle vant til å reise. Legger kredittkort i safen og smykker hjemme i Norge, så forhåpentligvis går dette bra.

Fra Johannesburg flyr vi til Cape Town (bokstaven b på kartet). Her venter leiebil, og vi har bestilt bærbar wifi. Det hadde vi i Costa Rica for et år siden. Det var veldig nyttig. Vi kunne bruke Google maps som GPS, og sparte dermed kostandene med å leie det, samtidig som vi fikk sjekket mail og lagt ut noen bilder på bloggen underveis.

Vi skal bo i et område som kalles Waterfront. Turistvennlig ved sjøen. I guidebøkene anbefales det å kjøpe fergebilletter til Robben Island, øya der Nelson Mandela var internert i så mange år, i god tid på forhånd. Så det er allerede i boks. Men turen til toppen av det ikoniske fjellet Table Mountain bestemmer vi når vi ser hvilken dag det ikke er tåke på toppen av fjellet.

Egentlig kunne vi sikkert brukt to uker i Cape Town, det er så mye å se og oppleve. Vi vil se pingviner, Kapp det gode håp, vi vil til Robben Island, Table Mountain, byen, og Ernst vil gjerne finne minnesmerket over falne norske sjøfolk under andre verdenskrig for å finne grandonkel Brian.

Fra Cape Town skal vi kjøre Garden Route, vi skal besøke vingårder, vi skal til Knysna (bokstaven c) for sol og bading og vi skal på safari (bokstaven d), før vi flyr hjem fra Port Elisabeth. Herlighet hvor vi gleder oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s