Fantastisk marked i San Telmo

Mange barbie-dukker i friske farger. Klærne på dukkene er heklet.

Hvem sier at barbie-dukken må ha kjøpte klær? Her selges hun med heklet tøy i friske farger.

 

Søndagsmarkedet i San Telmo i Buenos Aires – feria – er virkelig et must hvis du er i byen en søndag. Markedet strekker seg fra Plaza Mayo til Plaza Dorrego, en strekning på flere kilometer.

Band med trombone spiller.

Det svinger av bandet som har tatt seg plass på et gatehjørne.

Marked kan ære så ymse. Ofte er det mye krims krams og billig juggel. Det er det her også, men det er så mye, mye mer. Rundt Plaza Dorrego dominerer antikvitetsbodene. Vintage solbriller, LP-plater, glass og steintøy i bod på bod. Nedover mot Plaza Mayo er det en blanding av kunst av høy klasse, til slitne ungdommer med ulike talenter, til smykker, skjorter og andre suvenirer. Mellom bodene er det dukketeater, «levende statuer», ti-manns trommeband og sangere av ulike kvalitet. Folkelivet er vel så spennende som det som bys frem i bodene.

Bilde av mange gamle skilt i filetado-teknikk. Fargerik og med mye blomsterornamenter.

Skilt i den gamle fileteado-teknikken. MInner om rosemaling, men var opprinnelig dekorasjon på busser, og ble etter hvert forbudt.

Butikkene langs gaten Defensa har åpent, også de er verdt et besøk. Det er små unike butikker med spennende utvalg av interiør, klær og sko. Det ligger også flere markedshaller langs Defensa, så du trenger virkelig hele dagen.

en gammel rusten personbil brukes til salgsbod.

En noe uvanlig salgsbod, som fortsatt var kjørbar.

I det markedet er i ferd med å stenge, dukker tango-danserne opp. Mange har gjort det til et fast innslag under markedsdagen, til stor glede for turistene. Og det er flere såkalte milongas (tango-dansesteder) som starter når markedet er i ferd med å stenge, så det er ingen grunn til å gå hjem på en stund enda.

Markedet i San Telmo åpner rundt klokken 10 og varer til ca. klokken 18, hver søndag.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s