Søndagsbrunch i Harlem

img_5682

Boncellia Lewis regjerer søndagene på Red Rooster. Hun skaper topp stemning med sin stemme og sin flirt med publikum.

Søndag i New York. Mulighetene er mange. Newyorkerne selv sverger til brunch, en heftig kombo av frokost og lunsj med noe godt i glasset. Vi valgte oss Red Rooster i Harlem. Det angret vi ikke på.

img_5674

Suppe med reker og kokos på Red Rooster. Vi gikk for en lettere variant av brunchmenyen.

Red Rooster ligger mellom 125. og 126. gate, i hjertet av Harlem. Her finner vi Apollo Theater som har huset noen av de beste svarte artistene i USA, som Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, James Brown og Jimmy Hendrix. Og like bortenfor ligger Red Rooster. Kjøkkensjefen på Red Rooster er svensk, kjent for å ha jobbet for Barack Obama og svart, han også. Pluss at Marcus Samuelsson regnes som chef i verdensklasse.

Gjestene på Red Rooster en søndag i november er derimot for det meste hvite. Ikke at det spiller noen rolle. Vi er alle her for en ting; stemning, musikk og mat!

Denne søndagen kommer vi tidlig til Harlem med metroen. Vi bestemmer oss for en vandring og kikker i butikkvinduene. Her er utvalget i noen av butikkene annerledes enn lengere nede på Manhattan. Blant annet kikker vi inn i en herrebutikk som selger dresser og smokinger i veldig glade farger. Et svensk danseband ville nok funnet nye sceneantrekk her.

Kø på Red Rooster

I det trangen til å gå på toalettet melder seg, men fortsatt litt før vi har tenkt oss å spise brunsj, kommer vi til Red Rooster. Vi går heldigvis inn, for vi får bord etter bare et par minutter. Lokalet er fullt og musikken lett søndagsjazz. Rett etterpå er det kø til utpå gata. Slik holder det seg gjennom hele måltidet vårt. Det ser ut til at det går relativt raskt å få bord, folks spiser og koser seg, men så forlater de lokalet og nye grupper slipper til, men vi kom altså rett før storinnrykket, heldigvis.

Vi får sitte ved et langbord. Gjestene sitter to og to rett overfor hverandre, men tett i tett med andre gjester. Det er intimt og hyggelig, og siden vi snakker norsk og ingen av de rundt oss gjør det (det har vi sjekket), kan vi ha en relativt privat samtale tross den intime plasseringen.

Musikk

I underetasjen på Red Rooster er det gospel brunch på søndagene. Oppe i hovedetasjen er det Boncellia Lewis som regjerer. En Broadway-diva med soul i stemmen og glimt i øyet. Mens hun synger, går hun mellom gjestene og skaper dermed en fantastisk stemning.

Mat

Marcus Samuelssons brunchmeny er heftige saker. Her er det mye som legger seg på sidebeinene. Du får til og med vaffel, riktignok den belgiske tykke sorten, men med tilbehør a la Hellstrøm, altså kjøtt og ikke syltetøy. Veldig mye god og mettende mat. Du går ikke sulten hjem fra Red Rooster.

Til drikke kan du velge mellom øl og vin, men de serverer også den litt snillere varianten mimosa, appelsinjuice og musserende vin.

img_5665

Legendariske Apollo i hjertet av Harlem i New York.

Det finnes mange brunchsteder i New York, men Red Rooster står for oss som det beste. Neste gang vil vi også prøve å få med oss en middag med jazz til. Det musikalske programmet er i seg selv verdt et besøk. Og når en av verdens beste chefer står for maten, blir det bra.

Adressen til Red Rooster: 310 Lenox Ave, New York, NY 10027, USA

Hjemmeside: http://www.redroosterharlem.com/#red-rooster-harlem

img_5668-1

Ernst Larsen på søndagsstille gater i Harlem.

img_5664

Stjernesteiner utenfor Apollo theater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s