Hvem passer rideferier for?

Ridefølget krysser en elv, et flott syn fra min bakre posisjon.

Ridefølget krysser en elv, et flott syn fra min bakre posisjon.

Å ri over norske høyfjell er ingen tur for pyser. Men du klarer fint turen, selv om rideferdighetene er rustne, eller helt fraværende, takket være stødige og gode hester.

Fra min plass bakerst i rekken av 21 hesterumper, har jeg et vakkert syn av norsk høyfjell, flotte hester og glade mennesker. Jeg har fått hoppa Marilyn som «min» hest på denne turen inn i Hemsedalen. Og siden Marilyn kan være en ordentlig megge, har vi blitt plassert bakerst i følget, for her er det ingen hun kan gi et lite spark.

Marilyn og meg etter en dags ridetur.

Marilyn og meg etter en dags ridetur.

Passer til alle

Dette er andre gangen at jeg er på tur med Hest i Hallingfjell. Familien Torpe har drevet organiserte turer siden 1965. Jeg har ganske god erfaring med riding, derfor får jeg slike hopper som Marilyn, snill, men samtidig må jeg holde meg årvåken hele tiden. Alle får hester etter rideferdigheter. Yngstemann på turen er bare åtte år. Han får Pilen, en nydelig lysebrun hest med fløtefarget man og hale. En vakker herremann, som kler sin rytter, men kanskje enda mer, han er stødig som få med sine 23 år bak seg i fjellet.

Det er vakkert i fjellheimen i juli.

Det er vakkert i fjellheimen i juli.

Lang tur

Vi rir hver dag i fem dager. Noen turer er bare på tre timer. Mens turen fra Bergsjø høyfjellshotell til Fjelldokkstølen tar åtte timer. Det er seige timer når regnet pisker vannrett, det er kuling i kastene og hestene synker ned i gjørma for hvert skritt de tar. Eneste trøsten er at jordvepsen heller ikke liker slikt vær.

Men Marilyn og de andre hestene bryr seg ikke. Men ørene frem og kraftige klyv farer vi opp åser og over frådende elver. I det stølen skimtes mellom regnbygene har skumringen kommet. Hestene slippes på beite, og vi får raust med rømmegrøt og spekemat til middag.

Rideferie passer i grunnen for alle. Men det er viktig å finne en seriøs arrangør. For de seriøse arrangørene har gode, trygge hester.

Barkemo Braute liker kos, mye kos.

Barkemo Braute liker kos, mye kos.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s