Reisehåndbøker – hvilke er best?

Et utvalg av mine reiseguider.

Et utvalg av mine reiseguider.

Forberedelser til en reise er halve gleden. En viktig forberedelse er å kjøpe en reiseguide for landet du skal besøke. Men hvilke reisehåndbøker er best, Rough Guide, Lonely Planet eller Gyldedals illustrerte?

En god reiseguide må kunne fortelle deg om landets historie og samfunnsutvikling, gode restauranter, hvilke opplevelser du bør få med deg, samt tips og triks. Boka bør kjøpes inn i god tid før reisen, slik at du har tid til å drømme deg bort i glansede bilder. Og nettopp derfor liker jeg egentlig Lonely Planets reiseguider best. Vel er bildene i bøkene både glansede og turistifiserte, men til å lokke frem lengsel og drømmer er bøkene gode. Prismessig er Lonely Planets bøker gunstige. Og merkelig nok er prisen det samme, om boken er tykk eller tynn.

Bilde av to reiseguider.

Reisehåndbøkene fra Mexico og Kambodsja kostet det samme, men den om Mexico er dobbelt så tykk.

Rough Guide

En serie reisehåndbøker som har vært ryggsekkturistenes favoritter, er Rough Guide. Disse bøkene er tettpakket med informasjon. Ofte bedre og grundigere enn Lonely Planets, men uten bilder. Til gjengjeld har Rough Guide-bøkene små rammehistorier som både krydrer og utdyper kunnskapen om landet du skal besøke. Da vi besøkte Cuba første gang, hadde vi med oss en Rough Guide, fordi den hadde oversikt over private overnattingstilbud rundt om i landet. Statlige hoteller er virkelig ikke noe å trakte etter på Cuba. Og med Rough Guide fant vi frem til vakre små overnattinger i egne hytter på stranda eller takleilighet med drueplantebaldakin. Da vi besøkte Cuba i 2013, deltok vi på en organisert tur med folk som skulle delta i Havana Maraton. Dermed trengte vi ikke oversikt over overnattingssteder, og valgte Lonely Planets bok om Cuba.

I mange storbyer har vi hatt stor glede av Gyldendals illustrerte reiseguider. Men både den og Lonely Planet har en viss forkjærlighet for kirkebygg. Det hender blir blir for mange kirke og katedraler for min del.

Trip Advisor

Du bør alltid ha minst en reisehåndbok med deg på tur. Og den bør ikke være eldre enn tre år. Hvis ikke kan du gå glipp av spennende nye attraksjoner eller restauranter.

Trip Advisor er et godt supplement til reisehåndbøker. Men verken på fly, eller midt i Havana er det mulig å være på internett. Så en god reisehåndbok bør du investere i, til å lære og drømme før reise og til å slå opp i, mens du er på reise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s