Gatelangs i Yangon

Downtown Yangon er et myriader av smale gater og gamle falleferdige hus, der gaterestaurantene  okkuperer det som er av ledig fortausareal. Her er noen bilder tatt gatelangs.

Sule Pagoda er sentrum for Downtown. Den ligger som en gigantisk gylden rundkjøring. Rett overfor Sule Pagoda ligger byens rådhus. En svær bygning i lys lilla. I Downtown er husene bygget fra rundt århundreskifet og opp til 1930 tallet. Men den nye tid med glassfasader sprenger seg plass mellom de gamle bygningene.

Rett foran rådhuset ligger Mahabandoola-parken med kunstferdig formede busker og trær og uavhengighetsmonumentet i midten. I gatene rundt ligger vakre bygninger fra kolonitiden. Den beste tiden å besøke Downtown Yangon er søndag formiddag. Da er det lite trafikk, og du kan gå rundt å kjenne på gatelivet, uten å bli truffet av en drosjebil på rødt lys.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s