Paris blir alltid bra

Katedralen Notre Dame med juletre foran.

Den vakre katedralen Notre Dame er verdt et besøk, ikke minst på grunn av de flotte glassmaleriene. Nå i adventtiden har kirken fått et fint juletre foran seg.

Jobben førte meg til Paris, midt i adventidstiden. Da la vi inn en dag til å oppleve byen. Det ble et hjertelig gjensyn. Paris blir alltid bra.

Mine minner om Paris er som tatt ut av klisje-boken. God mat, kultur, gateliv, vakre bygninger, kunst. Du får alt i denne byen som leverer, hver eneste gang. Til og med de sjarmerende hotellene med vinduer som slipper kald luft inn var der. Hotell Quartier Latin ligger midt i Latinerkvartalet, i 9 Rue des Ecoles. Rommene er små, men nyopppussede. Og badet bød altså på kraftig desemberluft i nakken da vi prøvde badekaret. Men pytt, Rue des Ecoles er «min» gate. Her i denne gaten har jeg bodd med både kjæresten og datteren min. Gaten er sentral, du spaserer fint inn til Notre Dame, rådhuset (Hotel du Ville) og Pompidou. Pluss at du har Metrostasjonen i gaten nedenfor. Alt er sentralt i Paris, når du har Metro-stasjonen innen rekkevidde. Men å spasere, framfor å reise under jorden anbefales. Da får du nyte Seinen, folkelivet og duften av Paris. Dessuten er det gode informasjonsskilt i de sentrale kryssene til de viktigste turistattraksjonene.

Hva skal du gjøre?

Bilde av Mona Lisa forkledt om julenisse

Paris preges av den berømte damen Mona Lisa. Jeg har ennå til gode å se henne i virkeligheten. Her har jeg tatt bilde av en juleutgave av damen.

Paris må oppleves. Jeg synes Eiffeltårnet er et must. Det er også Triumfbuen og Champs Elysee, bare pass på at du ikke oppsøker landets hovedgate på nasjonaldagen 14. juli. Da er det militærparade på hovedgaten og veldig mye folk. Jeg synes også at en båttur på Seinen var fint. Vakre bygninger og broer kan nytes i fleng. Paris er en by jeg kommer tilbake til, gang etter gang. Jeg har fortsatt ikke besøkt Louvre og sett Mona Lisa. Det har jeg utsatt, så har jeg noe å glede meg til, til neste gang jeg skal til Paris.

Shopping

Bilde av parfyme.

Fransk parfyme er et must. Her fra parfymeavdelingen på Lafayette.

Dette korte besøket bød på litt juleshopping. Vi hadde et par timer i butikkene i og rundt Pompidou-senteret. Her var det mye morsomt å handle, jeg kom hjem med en rosa hagenisse som fikk hedersplassen i stua. Også kjøpesenteret Lafayette ved rådhuset er vel verdt et besøk med sine fantastiske utstillinger av kosmetikk, klær og parfyme.

Mat

Denne gangen ble det lite tid til restaurantbesøk. Vanligvis byr Frankrike på de meste vidunderlige måltider. Denne gangen ble det lunsj på en pub. Men jeg må si at pubvarianten av andeconfit var utrolig smakfull tilberedt, men ikke av en slik klasse at jeg tok vare på adressen.

Flyplassen

Paris har to flyplasser der fly fra Norge lander. Orly og Charles de Gaulle. Norwegian flyr til Orly og SAS til Charles de Gaulle. Begge flyplassen ligger et stykke fra sentrum. Det finnes shuttelbusser til flyplassene, drosje koster mellom 50 og 60 euro. Men beregn god tid, siden trafikken kan være ille.

Paris er en by som fortjener gjenvisitt. Jeg gleder meg allerede til neste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s