Erfaring med å leie feriebolig

Bilde av basseng med blomst i forgrunnen.

Bassengområdet var solrikt og pent beplantet.

Sommeren 2014 leide vi hus i Italia med seks soverom, fem bad og eget basseng, og med plass til hele vår utvidede familie. Feriebolig er et godt alternativ til hotell, synes vi.

Vi har leid bolig mange steder, og aldri verken blitt skuffet eller lurt. Kanskje har vi flaks, eller så er de fleste utleierne ærlige mennesker. Huset i Spongano i Italia, helt sør i Puglia-regionen, ble leid gjennom et nettsted som heter Owners Direct, et britisk nettsted med hus og leiligheter til leie over hele verden. De formilder kontakt mellom utleier og leietaker, og gir råd om hvordan unngå å bli lurt. Vi bestilte turen i jula i fjor, og betalte inn ti prosent i depositum. Bildene av huset var fantastiske og vi ble ikke skuffet. Det var et nydelig hus, vakkert dekorert og med et flott bassengområde. At vedlikeholdet av bassenget ble gjort av utleier er et pluss, for bassenger i sydlige strøk kan angripes av alger og bli slimgrønne i løpet av noen få timer. Pluss også for skifte av håndklær og sengetøy og vanning av blomstene.

Bilde av soverom med dobbeltseng og peis.

Ett av soverommene med peis. Huset besto av tre hus, innenfor et avskjermet område.

Det mest fantastiske med sommeren hus var den store uteplassen med spisebord, der alle måltider ble inntatt. Det kom ikke en dråpe regn, og vi trengte skyggen fra appelsintrærne for å holde ut i varmen.

Bilde av kjøkkenet med oppvaskmaskin.

Pittoresk kjøkken, men med absolutt alt du trenger. Eneste minus var noe liten kjøleskapskapasitet.

Puglia er en vakker del av Italia som anbefales på det varmeste. Regionen byr på små pittoreske byer, olivenlunder og nydelige sandstrender, klipper og safirgrønt vann. I tillegg er det lite turister, noe som gjør at folke er vennlige.

Bilde av person på klippe ved sjøen.

Puglia byr på safirgrønt vann og vakker natur. Her sitter jeg ved en badebukt et par kilometer fra huset «vårt».

Kroatia

Vi har også leid hus i Kroatia. Vi leide gjennom firmaet Kroatiaperler.no. Jeg må få berømme de som driver selskapet for bry seg om gjestene sine. Vi hadde nemlig funnet oss et pittoresk lite sted på øya Korchula utenfor Dubrovnik. Stedet hadde en vakker strand og en pizzeria. Kroatiaperler mente stedet kanskje ble for stille for et voksent par uten barn, og anbefalte oss et sted inne i Korchula by. Det viste seg å være et godt råd. Vi snakket med et norsk par med barn som bodde i denne pittoreske landsbyen, og de hadde bruke mange penger på drosje hver eneste dag, for å komme til butikker og restauranter.

Huset Kroatiaperler anbefalte var for øvrig en liten «perle».

Hellas

Noen ganger kan du leie feriehus av kjente. Våre naboer har et fantastisk hus utenfor Rethymnon på Kreta, . Med en aldeles fantastisk sjøutsikt, basseng og terrasse, er dette virkelig et sted for ferie og nytelse. Vi var der en uke i begynnelsen av mai. Hjemme var det kaldt og vått, mens vi fikk nyte våren i vakre Kreta. Rethymnon er en fin by å feriere i. Smug og smågater og mange gode restauranter.

Hvorfor feriehus?

En ferie er så mye. Noen ganger ønsker vi ro, sol og avslapning når vi drar på ferie. Da er huset på Kreta virkelig et drømmested. Andre ganger er det storfamilien på tur. Og da er det mye bedre å bo i hus enn hotell. For oss 12 som ferierte i Italia i sommer, ville en tur på restaurant betydd planlegging og organisering, fordi vi var så mange. Da ble det noen flere middager hjemme på terrassen, noe som passet de minste barna og foreldrene perfekt.

Vi har også bodd privat en rekke ganger i New York. Det var et økonomisk spørsmål. Vi har leid leiligheter både gjennom et byrå som vi googlet oss frem til, og gjennom Airbnb. Alt har gått knirkefritt. En gang fulgte det pass av katt med leiligheten i New York. Og med Airbnb ventet brunost (!) og vin fra vertskapet på oss.

Aftenposten har nylig publisert en artikkel om feriehus. Det er mye å huske på når du leier hus. Selv om vi har vært heldige, så er det viktig å være kritisk. Be om referanser og ikke betal hele beløpet på forhånd. Les artikkelen i Aftenposten her: http://reise.aftenposten.no/reise/Slik-bestiller-du-feriehus-trygt-78266.html#.VJLTtU2YYiQ

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s