Hva du alltid må ha med på reise

Dette har jeg alltid med på reise: skjøteledning, reiseadaptor og vannkoker i reisestørrelse.

Dette har jeg alltid med på reise: skjøteledning, reiseadaptor og vannkoker i reisestørrelse.

Nest etter pass, kredittkort og mobiltelefon til flybilletter og hotellbestillinger, er det tre ting som alltid er med i kofferten når jeg reiser: skjøteledning, adaptor til kontakt og vannkoker.

Litt avhengig av reisemål, selvsagt. Jeg trenger ikke adaptor til strømkontakten hvis jeg reiser i Europa med unntak av Storbritannia og Irland. Og mange hoteller har vannkoker, spesielt i Storbritannia. Det er fortsatt ikke tull med engelskmenn og te! Jeg tror jeg har til gode å overnatte i Storbritannia uten å ha muligheten til å lage meg en kopp kaffe eller te. Så vannkokeren er ofte med, men ikke alltid. Men hvis jeg ikke vet, er det bedre å ta den med enn å la den være hjemme. Min vannkoker er av typen reisestørrelse. Den er mindre enn et par sko, og gir mye god glede på en reise. Kopp, teposer og kaffe får plass inni vannkokeren i bagasjen.

Er alltid med

Det er en ting som alltid er med på reise, min private kraftstasjon, en skjøteledning med minst tre kontakter. Når jeg reiser har jeg nemlig behov for å lade mange ting: mobiltelefon, tannbørste, PC, noen ganger batteri til kamera, pulsklokke og smartklokke. Og er vi to som reiser, og det er én stikkontakt, vel, da er det god kriseforebygging å ta med kraftstasjonen hjemmefra. Hvis du er heldig har hotellet én ekstra kontakt til gjestene, enten i nærheten av sengen eller ved skrivebordet. Hvis ikke må du ofre kjøleskapet, leselampen eller dandere tingene inne på badet.

Ulike kontakter

Det er forbausende mange ulike plugger til strømkontaktene rundt om i verden, så speidermottoet: vær beredt – alltid beredt, gjelder i høyeste grad. Du kan ikke regne med at alle overnattingssteder kan låne bort adaptor.

Jeg fant på British Airways i fjor et «verdensadaptor», dvs. adaptor som har plugger til all verdens ulike strømuttak i en liten boks, som i tillegg hadde to ekstra USB-ladekontakter. Så reise jeg alene, dekker den lille boksen faktisk mitt strømbehov til både mobil, klokke og PC.

Andre nyttige dippedutter

Jeg liker å reise lett, og prioriterer bøker, fremfor ting. Men det som kan være lurt å ta med er reiseguide for området du skal besøke, en liten lommelykt og gjerne lommekniv med vinåpner (husk å ha denne i kofferten, for selv om knivbladet er lite nok, har du ingen garanti for humøret til sikkerhetsvakten. Liker du lommekniven, legg den i kofferten), noen har også med bærbar røykvarsler. Det har jeg ikke prioritert, men jeg sjekker alltid hvor nødutgangen er, når jeg kommer til et overnattingssted.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s