Reiser fra Krekar og Ødegård

Nå er det pakket og klart, og vi er klar for Buenos Aires, Hurtigruta og Antarktis. Gleden over turen overskygges nesten av gleden over å slippe å lese om mullah Krekar og Martin Ødegård. Antarktis er både internett og mobilfri sone.

Det er sommer i Buenos Aires, og sommer i Antarktis. Men temperaturene er jo litt forskjellige. I Buenos Aires ligger dagtemperaturen på rundt 30 grader, i Antarktis er den rundt 0 grader. Det betyr utfordringer når vi skal pakke kofferten. For ulltrøyen trengs ikke i Argentinas hovedstad, og shortsen trengs ikke syd for polarsirkelen. Men siden turen inneholder begge deler, har jeg brukt mye tid på pakkingen denne gangen.

Og skulle jeg gi et råd til Hurtigruta, var det å informere passasjerene om hva du trenger om bord i båten. Vi skal være på båten i 13 dager. Og der vi går i land er det ikke butikker. Men hva får man egentlig kjøpt om bord? Jeg undrer, og pakker for verst tenkelige tilfelle. Derfor er både tamponger, «Vekk i morgen», håndsprit og hodepinetabeletter pakket, sammen med vannkoker og kaffekopper. Ja, jeg vet at vi får kaffe om bord. Men en kopp varm kaffe i lugaren er heller ikke å forakte.

Og neste spørsmål er jo hvordan passasjerene går kledt. Informasjonen sier noe om uformelt, men hva er det? Jeg savner virkelig mer informasjon. Kanskje dette er en damegreie? For min mann har ingen kvaler om skotøy, mens jeg putter et ekstra par i kofferten, bare for sikkerhetsskyld og håper vekta viser meg nåde, for flyselskapet som skal ta oss fra Buenos Aires til sydspissen av Argentina skriver på sine nettsider at kofferter over 23 kilo tas ikke med. Vekta å min koffert sluttet på 20 kilo. Tre kilo å shoppe med. 

Men etter denne turen vil bloggen min også inneholde en artikkel om hva du bør pakke for slike turer.

 

2015/01/img_3747-0.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s