Klart for det store eventyret

Hurtigruten ved kai.

Hurtigruteskipet Fram ved kai i Ushuaia.

Ushuaia, nå starter eventyret. Vi reiste fra Buenos Aires i natt i 30 varmegrader, og landet i verdens sørligste by til sju grader. Det er mye som minner om Finnmark. Ikke rart Ushuaia er vennskapsby med Hammerfest.

Flyturen tar tre og en halv time. For min del gikk turen raskt. Jeg sov mesteparten av tiden. Det var skyet hele veien, men akkurat over Ushuaia skinte sola. Landskapet minner om Finnmark. Snaufjell og topper med hvit snø. Sjø og øyer. Husene i byen har sterke farger. Det bor faktisk 60.000 mennesker her i byen. Det er populært å bo i Ushuaia, lønningene er mye høyere enn lengere nord i Argentina.

Bilde av tre ulike butikkfasader i rødt iog blått.

Det er fargesterke hus i Ushuaia.

Gatene i Ushuaia går bratt opp fra sjøen. Hovedgaten går parallelt med sjøen, en husrekke innenfor. I dag når det er høysommer, ser vi ikke behovet, men vintrene er nok tøff her sør. De fleste som bor i Ushuaia livnærer seg på turistindustrien. Vi er ikke de eneste som skal på cruise til Antarktis. I tillegg har denne delen av Argentina en fantastisk natur, populær for fisking og fotturer. Byen ligger omkranset av Andesfjellene, som også går inn i Chile.

Etter at vi kom frem til byen, har vi vandret rundt og sett i butikker. Det er mange butikker som selger sports- og friluftstøy, foruten turistbutikkene som selger postkort, nøkkelringer og annen krimskrams. Vi klarte å finne et kart over Den antarktiske halvøya. Det skal teipes opp i lugaren, så blir det lettere å følge reiseruta.

Fram

Vi skal reise med hurtigruteskipet Fram. Det ligger nå nede på havna sammen med et mindre cruiseskip. Klokken 15 i dag skal vi gå om bord, og klokken 18 seiler vi mot Antarktis. Vi har valgt turen som skal krysse den sydlige polarsirkelen, hvis is og vær tillater det. Underveis skal vi gå i land ved pingvinkolonier, se sjøløver, hval og petrell. Vi skal padle i kajakk og vi skal bade i ishavet.

Og vi skal på en tur til verdens ende. Det er bare deler av døgnet det finnes satelittforbindelse. Så sannsynligvis vil vi ikke være på nett igjen før i er tilbake i Ushuaia om to uker.

Ushuaia sett fra flyplass-siden. Det bor 60.000 mennesker i det som kalles verdens sørligste by.

Ushuaia sett fra flyplass-siden. Det bor 60.000 mennesker i det som kalles verdens sørligste by.

En kommentar om “Klart for det store eventyret

  1. Så artig Kristin 🙂 Skal bli hyggelig å følge deg. Bare gled deg – jeg har vært så heldig og fått oppleve turen – da med hurtigruteskipet Nord Norge.
    Hilsen Gunn

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s