En reise til Nomaden

Logoen til butikken Nomaden. Vi bør verne om slike butikker.

Logoen til butikken Nomaden. Vi bør verne om slike butikker.

I dag har jeg lyst til å slå et slag for reisebutikken Nomaden i Oslo. En herlig butikk som har alt du trenger til reisen, i alle fall om turen går litt utenfor allfarvei, i Norge eller utlandet. Nomaden er en reise verdt.

Bak Slottet i Oslo, i krysset Parkveien Uranienbordveien finner du Nomaden, som er en bokhandel for reiselitteratur. Men de har mye, mye mer enn det. Her finner du også smarte bokser, sekker, moskitonett eller hengekøyer. Jeg stikker innom butikken nå og da, og finner alltid noe jeg trenger. De har alle reiseguider som er utgitt. Noen ganger må de bestille boken for deg. Da får du sms når boken er i butikken, enkelt, raskt og effektivt. I tillegg har de kart for de underligste avkroker av vår klode.

Lommekniv

Og hvor i Oslo finner du originale Swiss Army-kniver med treskaft? Nomaden selvsagt. Ikke er de dyrere enn andre spesialbutikker. En Swiss Army-kniv er ikke en billig kniv, men en venn for livet. Verdt å betale for. Og en uvurderlig venn på tur.

Fasaden på butikken Nomaden i Uranienbordveien 4 i Oslo. En  reise verdt. Bildet er hentet fra butikkens nettside.

Fasaden på butikken Nomaden i Uranienbordveien 4 i Oslo. En reise verdt. Bildet er hentet fra butikkens nettside.

Kurs

Nomaden arrangerer også mange spennende kurs, i alt fra fotografering til blogging, du får reisetips og forslag til pakkelister. Nyhetene kommer på nyhetsbrev med jevne mellomrom.

Nå tenker dere kanskje at jeg kjenner innehaveren av Nomaden. Det gjør jeg faktisk ikke. Jeg aner ikke hvem som eier eller driver butikken, men jeg vet at de som jobber i butikken er både serviceinnstilte, hyggelige og har mye fagkunnskap. Nei, grunnen til denne kjærlighetserklæringen til Nomaden er en setning i det siste nyhetsbrevet fra butikken: «De siste ukene har det i hovedstaden vært stor debatt rundt Entra og Tronsmo Bokhandel. Det trivelige og unike taper igjen for høyhus, penger og profitt. Nomaden er heldig. Vi har fått to nye kapteiner som tør å satse litt utradisjonelt. Det fremdeles er rom for de små, spennende og morsomme butikkene. Stedene som ikke er strigla og trykket ut gjennom en franchiseform. Med folk som elsker det de driver med, har sterke meninger og som ikke blir målt i kroner og øre. Gi Tronsmo eller din lokale spesialbutikk litt kjærlighet.»

Og jeg gir Nomaden min kjærlighet.

Har du ikke mulighet til å besøke Nomaden, sjekk ut nettsiden deres: http://www.nomaden.no/main/index.php?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s