Hemmeligheten til fantastiske bosteder

soloppgang

Soloppgang over havna i Boston. Bildet tatt ut av viduet på husbåten vår.

Hvis du synes det er morsommere å bo i et palass, til samme pris som et slitent hotellrom, eller en lekker suite på din egen husbåt, her er tipset som gjør ferien din til en spesiell opplevelse. 

Akkurat nå sitter jeg i et rom i Boston. Ut vinduet er det en fantastisk utsikt over havnen og byen. Rommet har alle bekvemmeligheter, kjøkkenkrok, TV, Internett, behagelig seng – og så duver rommet så deilig i bølgene. Overnattingsstedet på vårt første besøk i Boston er en husbåt, liggende i havnen, en kilometer å gå fra sentrum.

rød solstol på kaia.

Det perfekte sted for en kald pils i ettermiddagssola, på kaia utenfor husbåten.

  På kaia har vi solstoler og i kjøleskapet kaldt øl. Kan en storbyferie være bedre?

Palass

husbåt med skyline av Boston i bakgrunnen

Husbåten vår tatt fra kaia. i bakgrunnen sentrum av Boston, cirka en kilometer å gå langs havnepromenaden.

  skilpadde i støpejern passer døra.  

Blomsterkasse med  stemorsblomster.

Blomsterkasse utenfor vinduet .

 
I 2014 var vi i byen Lecce i Italia. Lecce har en fantastisk middelalderby med bymurer og gamle hus. Rett utenfor bymurene til gamlebyen fant vi oss et vakkert palass å bo i. Palasset var delt opp i flere små og store leiligheter. ”Vår” leilighet var utrolig flott. Innredningen var som hentet ut av et blad for interiørdesign, vi hadde terrasse med sitrontrær og frokosten ble servert i patioen.

Hemmeligheten

Både husbåten og palasset fant vi under B&B på nettstedet Tripadvisor. B&B, som står for bed and breakfast kan ha mange innpakninger. Det kan være et rom hos en familie med frokost inkludert, det kan være et trivelig gjestehus og det kan være et palass.

En dame jeg kjenner prøvde B&B-flippen og fant et vakkert gjestehus med seks rom i en italiensk by. Rommet var nydelig innredet, deilig bad og et herlig vertskap.

Standarden på slike overnattingssteder behøver slett ikke være dårligere enn på hotell. Det fine med Tripadvisor er at anmeldelsene fra gjestene er lette å finne. Normalt betyr gode anmeldelser at det er et bra sted å bo.

Hvordan finner du B&B? Når du velger hoteller på Tripadvisor, kommer det opp to flipper med B&B og ”andre”. Dette er altså ikke hoteller. Men neste gang du skal ut og reise, og har lyst på noe annet enn et kjedelig hotellrom, sjekk opp den ”hemmelige” flippen B&B.

Lyst til å bo i husbåt? Grenen Turtle kan anbefales. Stedet har fått en rekke utmerkelser fra blant annet Tripadvisor. Her er lenken til Green Turtle: http://greenturtlebb.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s